Vanhaezebrouck ziet voordeel voor Genk: “Kan zich vol focussen op de competitie”

Vanhaezebrouck ziet voordeel voor Genk: “Kan zich vol focussen op de competitie”

16-09-2022 15:36
8

Na een 3-0 zege tegen Shamrock Rovers FC in de Conference League neemt KAA Gent het zondag in de Jupiler Pro League op tegen KRC Genk. De Limburgers spelen dit seizoen geen Europees voetbal. Dat kan zondag wel eens in het voordeel spelen van Genk, meent Hein Vanhaezebrouck.

Genk is goed aan het seizoen begonnen. Momenteel staan de Limburgers tweede in de stand. Ze pakten 19 op 24. Enkel Royal Antwerp FC doet beter. The Great Old verloor immers nog geen punt dit seizoen. “Genk staat op de tweede plaats en dat is verdiend”, stelde Vanhaezebrouck op een persconferentie.

Gent was donderdag actief in Europa. Genk kon de match tegen de Buffalo's een volledige week voorbereiden. "Voor hen is er dit seizoen geen Europees voetbal. Genk kan zich dus vol focussen op de competitie."

"Wij spelen voor het 8e jaar op rij Europees voetbal en zijn daar trots op. Maar je betaalt er toch een beetje een prijs voor. Zeker als je op donderdag speelt, kost dat je toch altijd wat punten in de competitie. Misschien speelt dat ook mee in het feit dat we de voorbije twee seizoenen telkens vijfde werden en net Play-Off 1 misten."