Meijer van Club Brugge vervoegt voor het eerst Verbruggen en Ekkelenkamp

Meijer van Club Brugge vervoegt voor het eerst Verbruggen en Ekkelenkamp

16-09-2022 13:39
8

Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi heeft 23 spelers opgenomen in zijn definitieve selectie voor de oefenduels met België en Roemenië. Club Brugge-speler Bjorn Meijer is voor de eerste keer van de partij. Dat geldt ook voor Xavi Simons (PSV), Mees Hilgers (FC Twente) en Thijs Dallinga (Toulouse).

Club Brugge nam Meijer afgelopen zomer van FC Groningen. De voorbije weken had de 19-jarige verdediger een vaste basisplaats bij Blauw-Zwart. Tegen KV Kortrijk wist hij ook te scoren. 

Ryan Gravenberch, Jeremie Frimpong en Brian Brobbey zijn ook onderdeel van de 23-koppige selectie van Van de Looi. Het drietal overleefde de schifting van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal niet. Lutsharel Geertruida behoort ook tot de selectie. Dat is opvallend, aangezien de rechtsback de voorbije weken bij Feyenoord ontbreekt wegens de ziekte van Pfeiffer. Nog van de partij zijn opnieuw Bart Verbruggen van RSC Anderlecht en Jurgen Ekkelenkamp van Royal Antwerp FC

Jong Oranje speelt op 23 september in Het King Power At Den Dreef Stadion in Leuven tegen België. Net als het keurkorps van Van de Looi wisten ook de beloften van België zich te plaatsen voor het EK 2023 in Georgië en Roemenië. Vier dagen later treft Jong Oranje Roemenië in Cluj.