PSV-revelatie Saibari maakt interlandkeuze tussen Rode Duivels en Marokko

PSV-revelatie Saibari maakt interlandkeuze tussen Rode Duivels en Marokko

15-09-2022 08:38
37

PSV-revelatie Ismael Saibari heeft Roberto Martinez en de Rode Duivels vriendelijk bedankt. De bondscoach hing onlangs aan de lijn, maar kreeg nul op het rekest: Saibari kiest voor een interlandcarrière bij Marokko.

Saibari brak aan het begin van het seizoen door bij PSV en speelde zich ook in de Belgische kijker. Een belletje van Martinez bleef niet lang uit: de bondscoach wilde weten hoe de aanvaller annex middenvelder dacht over een mogelijke carrière als Rode Duivel.

"Ik vond het geweldig dat zo'n grote naam uit de voetballerij zich voor mij meldde, maar heb hem verteld dat ik voor Marokko kies", verduidelijkt Saibari in een interview met het Eindhovens Dagblad. "Daarop liet hij weten dat ik in de toekomst welkom blijf, als ik mijn debuut nog niet heb gemaakt."

Saibari heeft Marokkaanse ouders, werd geboren in Spanje en verhuisde op zesjarige leeftijd naar België. "Ja, ik kies definitief voor Marokko en zat recent ook in de voorselectie voor het WK, maar ga nu bij de beloften spelen. Die keuze heb ik met mijn hart gemaakt."