Van der Vaart reageert fel: 'Niet doen! Dat redden Mbappé en Haaland niet'

Van der Vaart reageert fel: 'Niet doen! Dat redden Mbappé en Haaland niet'

14-09-2022 21:26
10

Rafael van der Vaart benadrukt: het niveau van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo tijdens hun hoogtijdagen wordt nooit meer aangetikt. De voormalig Oranje-international is ervan overtuigd dat Erling Haaland en Kylian Mbappé nooit zo goed als het legendarische duo zullen worden.

Bij Ziggo Sport vergelijkt presentator Bas van Veenendaal Haaland en Mbappé met Messi en Ronaldo van een aantal jaar geleden. Van der Vaart kapt hem direct af. "Niet doen, niet doen! Wil je me alsjeblieft één plezier doen?", reageert hij fel. "Ik heb het al een paar keer gezegd. Wat Messi en Ronaldo gepresteerd hebben... Dat gaat Mbappé niet redden, dat gaat Haaland niet redden, dat redt niemand. Dat gaat niemand redden."

"Je mag mij afrekenen als ze het wel redden", vervolgt Van der Vaart. "Het gaat over tien seizoenen hè, niet over één seizoen. We hebben het hier over een langere periode. Die cijfers gaat niemand halen." De voormalig speler van onder meer Ajax en Real Madrid heeft Haaland hoog zitten, al twijfelt hij of de Noor zijn huidige vorm jaren kan doortrekken. "Omdat hij zo groot en sterk is zal hij altijd zijn doelpunten maken, maar ik ben ervan overtuigd dat als zijn snelheid afneemt, hij vijftig procent minder doelpunten maakt."