Gent nestelt zich nét buiten top-vier na overwinning tegen tandeloos Zulte Waregem

Gent nestelt zich nét buiten top-vier na overwinning tegen tandeloos Zulte Waregem

11-09-2022 22:52
26

KAA Gent heeft de achtste speeldag van de Jupiler Pro League afgesloten met een overwinning. Thuis tegen (gedeelde) rode lantaarn SV Zulte Waregem kon het zich geen puntenverlies veroorloven en dat kwam er ook niet: 2-0.

Essevee liet van bij de start zien dat het niet gekomen was om zich in te graven, maar het zou wel tot na minuut 70 duren voor het een eerste bal tussen de palen kreeg ... Gent dan maar, zou je denken. De Buffalo's trokken het balbezit naar zich toe en hadden ook een duidelijk strijdplan. Via voorzetten vanop de flanken moest gevaar gesticht worden voor de neus van Sammy Bossut.

Toch kwam het in de eerste helft lange tijd niet verder dan een plaatsbal van Alessio Castro-Montes die naast de vijandelijke kooi verdween. Een dikke vijf minuten voor het (verlossende) rustsignaal kreeg Hugo Cuypers dan toch een dot van een kans voorgeschoteld. Jongeling Ibrahim Salah veroverde het leer en bediende zijn spitsbroeder, maar die schoot naast.

Stilstaande fases beslissend
De hele Ghelamco Arena hoopte op straffe koffie, wat ook het geval bleek. Na enkele minuten in het tweede bedrijf was het al prijs. Op voorzet van Hyun-seok Hong kopte Cuypers (mét tulband!) gekruist binnen. Gent slaagde er nu wél even in om door te duwen. Bossut moest een schot van Vadis Odjidja over tikken, maar na een nieuwe stilstaande fase moest de doelman zich toch een tweede keer gewonnen geven. Een vrije trap bleef hangen en uiteindelijk kopte Jordan Torunarigha simpel raak.

Een onmondig Zulte Waregem kon daar eigenlijk tot het einde van de partij niets tegenover zetten. De thuisploeg liet in het ultieme slot dan weer na om een mooie kers op de taart te plaatsen. Niet getreurd, want dankzij de 2-0-zege boeken de troepen van Hein Vanhaezebrouck enkele plaatsjes winst. Gent staat nu vijfde met veertien punten. Zulte Waregem blijft dan weer op de laatste plaats hangen, samen met Cercle Brugge.