KV Mechelen-coach Buijs over strafschoppen: Ik krijg de vraag of er gegokt wordt

KV Mechelen-coach Buijs over strafschoppen: "Ik krijg de vraag of er gegokt wordt"

10-09-2022 20:58 Laatste update: 21:07
2

KV Mechelen ging zaterdag overtuigend winnen op KV Kortrijk. Na de wedstrijd reageerde de coach van Malinwa op de 1-4-zege bij Sporza.

Danny Buijs was allereerst vanzelfsprekend tevreden over zijn elftal. "De jongens hebben keihard gewerkt, maar dat moet ook de norm zijn. In de eerste helft hebben we bij momenten prima gespeeld. Dan zit het ook een beetje mee dat je op de juiste momenten die goals maakt", vertelde hij na de overtuigende zege.

Toch had hij een puntje van kritiek, vooral dan op het feit dan Malinwa weer een strafschop tegen kreeg. Dat is al de vijfde in acht wedstrijden. "Ik krijg ook berichten uit Nederland met de vraag of er gegokt wordt op onze wedstrijden. Want als je in 8 wedstrijden 5 penalty's tegen krijgt, waarbij ik denk dat er 2 à 3 heel discutabel zijn... Deze heb ik nog niet teruggezien, dus daar kan ik niet overoordelen."

Op het einde van het interview nuanceerde de T1 zijn woorden wel. Naar eigen zeggen bedoelde hij zijn uitlating sarcastisch. "Ik maak natuurlijk een grapje dat mensen sturen dat er gegokt wordt."