KV Oostende doet gouden zaak: het wint met tien man van KAS Eupen

10-09-2022 20:07
5

KV Oostende heeft zaterdagavond een gouden zaak gedaan door te winnen van KAS Eupen. Het werd 2-0. Eupen kon geen punten pakken, ondanks dat ze met een man meer op het plein eindigden.

De eerste tien minuten startten rustig, maar voor het kwartier kreeg Bätzner al de uitgelezen kans om KVO op voorsprong te zetten. Hij verloor het van de Eupen-doelman. Enkele minuten later moest het aan de overkant prijs zijn. Ook deze kans werd de nek om gewrongen. Charles-Cook mistte onbegrijpelijk.

Attractief was het voetbal vooralsnog niet, het duurde tot het halfuur voor de volgende kans. Daar was het wel prijs. Ambrose maakte af, maar werd door de VAR teruggefloten voor buitenspel. Het bleef 0-0.

Zonder al te veel kansen tastten beide ploegen wat zenuwachtig af. 0-0 aan de rust.

Tweede helft
Bij de start van de tweede periode was het wel onmiddellijk raak. Bätzner maakte nu wel af: 1-0 na een rebound. Even later had Ambrose de 2-0 aan de voet, maar hij mikte opnieuw op de doelman.

Net voor het uur moest KVO met tien verder. Albanese kreeg na een schwalbe een tweede gele kaart. Toch vond Eupen niet onmiddellijk de opening. Tot minuut 70 kwamen er geen kansen. Nadien waren er wel kansjes voor Lambert en Charles-Cook, maar Eupen leek niet in staat om het verschil te maken.

KV Oostende doet onderaan een gouden zaak door als 14de te winnen van de 15de. Ze springen naar negen punten en zijn zo even weg van de degradatieplaatsen.