‘Duranville (RSC Anderlecht) tekende vorige week bijna bij Dortmund'

‘Duranville (RSC Anderlecht) tekende vorige week bijna bij Dortmund'

10-09-2022 10:00 Laatste update: 11:04
39

Julien Duranville redde afgelopen weekend een punt voor RSC Anderlecht, maar flirtte rond die tijd ook met het Duitse Dortmund. Dat meldt Le Soir. De aanvaller kon volgens de Waalse krant richting Duitsland vertrekken.

Vorige week kon Duranville met RSCA 2-2 gelijkspelen tegen Oud-Heverlee Leuven. De jongeling (16 jaar) scoorde zijn eerste doelpunt voor paars-wit. Donderdag maakte hij ook zijn Europees debuut door in te vallen in de Conference League.

Toch was het bijna einde verhaal voor Duranville bij RSCA. Le Soir meldt dat er op 1 september een concreet bod op tafel lag van Dortmund. De Duitse club had 10 miljoen euro over voor de tiener, met een doorverkooppercentage van 20 procent. 

Uiteindelijk sprong de deal, die op tafel lag, op het laatste moment af. ‘De Duitse Mercato eindigde op 1 september om 17 uur. Was het de timing die de deal deed afspringen, of werd de druk voor beide clubs te groot’, stelt de krant zich de vraag. Uiteindelijk blijkt dat beide clubs niet wilde handelen met zo een tijdsdruk.

In een week tijd kon de paars-witte wereld er dus helemaal anders uitgezien hebben, maar met het rendement dat RSCA de laatste week uit haar nieuwe goudhaantje haalde, doet het duidelijk de beste zaak met hem te houden.