Beerschot verliest thuis van Lommel, Lierse gaat winnen bij Dender

09-09-2022 22:00
2

In de Challenger Pro League werden er vrijdag twee duels afgewerkt. Tweemaal gingen de bezoekers met de drie punten aan de haal. Dender – Lierse eindigde op 2-3. Beerschot verloor dan weer in eigen huis met 0-2 van Lommel.

Beerscchot - Lommel 0-2
Op het Kiel had Martinez een goede avond. De speler van Lommel maakte het de thuisploeg knap lastig. Na 23 minuten spelen ging Rigo met een zware tackle door op de enkel van Martinez. Rood was zijn deel. Amper vijf minuten later profiteerde Lommel van de man meer situatie. Roque kopte de bezoekers op voorsprong. Op het uur leek de 0-2 een feit, maar de bal geraakte net niet over de lijn. Lommel moest uiteindelijk wachten tot 82e minuut om zegezeker te zijn. Martinez besliste de partij.

Dender - Lierse Kempenzonen 2-3
Lierse heeft in 1B de smaak van winnen te pakken. Zaterdag lukte het voor de vierde keer op rij. Ditmaal was Dender het slachtoffer van dienst. Van Acker zette in de blessuretijd van de eerste helft de bezoekers voor de tweede keer op voorsprong nadat Cools de openingsgoal van Pupe van het scorebord wist uit te wissen. Na de pauze bracht Cukur Dender opnieuw langszij. Zijn schot uit de tweede lijn was indrukwekkend. Uiteindelijk zette Tabekou in de 78e minuut de eindstand op het bord

Lierse voert nu in de Challenger Pro League de stand aan met twaalf punten na vijf matchen. Lommel staat tweede en volgt op drie punten van de leider. Beerschot staat derde met zeven punten.