Overmars en Van Bommel lijken niet lang bij Antwerp blijven: 'Maar 1 of 2 jaar'

Overmars en Van Bommel lijken niet lang bij Antwerp blijven: 'Maar 1 of 2 jaar'

09-09-2022 16:10
14

Royal Antwerp heeft 'heel slecht' gecommuniceerd over de aanstelling van Marc Overmars, zo geeft algemeen directeur Sven Jaecques nu toe. De beleidsbepaler onthult ook dat Overmars en landgenoot Mark van Bommel waarschijnlijk niet heel lang in België zullen blijven.

Toen in maart duidelijk werd dat Overmars naar Antwerp ging, kreeg de Belgische club een storm aan kritiek over zich heen. De club repte met geen woord over het grensoverschrijdende gedrag van de oud-aanvaller bij Ajax. Algemeen directeur Jaecques kijkt daar niet fijn op terug, vertelt hij in gesprek met RTFB. "We hebben heel slecht gecommuniceerd over de Overmars-affaire, dat geef ik toe."

"Maar we werden overweldigd: de info ging lekken en we moesten een hele persconferentie improviseren", gaat Jaecques verder. "We wilden de tijd nemen om alles uit te leggen, maar we kunnen dat op dit moment nog steeds niet doen. Dat heeft alles te maken met de zaak die nog loopt in Nederland. Maar we hadden al onze informatie verzameld en we hebben het intern goed gescreend."

Jaecques is ook niet blij met de vragen die volgden bij de presentatie van Overmars. "Open vragen vind ik niet erg, maar we moesten kant-en-klare meningen weerleggen... Sommigen zaten daar ook gewoon op te wachten, om Paul Gheysens (de eigenaar van de club, red.) aan te vallen en Antwerp te vermoorden."

Vervolgens onthult Jaecques dat Overmars en landgenoot Mark van Bommel waarschijnlijk niet lang bij Antwerp zullen blijven. "De aanwezigheid van die twee is een groot pluspunt voor ons. We weten dat ze hier maar een jaar of twee jaar zullen blijven, maar we moesten de kans grijpen om te profiteren van hun ervaring en netwerken. Als Overmars onze normen en waarden serieus had bedreigd, dan zouden we dit niet doen."