Hoefkens ziet Sylla uitblinken: Hij is het werk van iedereen bij Club Brugge

Hoefkens ziet Sylla uitblinken: "Hij is het werk van iedereen bij Club Brugge"

08-09-2022 06:59
5

Club Brugge begon uitstekend aan de Champions League-campagne en wist meteen te overtuigen met een knappe overwinning tegen Bayer Leverkusen. Uitblinker van dienst was de jonge verdediger Abakar Sylla.

"Voor mij is het geen verrassing", liet Carl Hoefkens zich op zijn persconferentie uit over de prestatie van Sylla. "Wij zien het al geruime tijd, de kwaliteit die hij ontwikkeld heeft", legt de trainer van Club Brugge uit.

Sylla kwam afgelopen zomer nog maar toe bij Blauw-Zwart, maar lijkt nu niet meer weg te denken uit de basiself. "Hoe hij bij Club Brugge is binnengekomen, is eigenlijk de perfecte manier. Hij heeft zich opgewerkt bij Club NXT en heeft daar ook moeilijke momenten gekend. Hij heeft zijn job daar gedaan."

Veel lof voor Sylla, maar ook veel lof voor de rest bij Club Brugge van Hoefkens. "Veel respect voor de coaches van NXT die daar dag in dag uit mee hebben gewerkt. Dit is teamwork, een prestatie van iedereen van Club Brugge. De ploegmaats in de A-ploeg, alle coaches, de scouting", besluit hij.