OFFICIEEL: Goals van Shved hebben gevolgen, Leipzig ontslaat Tedesco

OFFICIEEL: Goals van Shved hebben gevolgen, Leipzig ontslaat Tedesco

07-09-2022 11:24
1

Domenico Tedesco is niet langer meer de trainer van RB Leipzig. De Duitse Italiaan kon niet voorkomen hoe zijn ploeg dinsdagavond in eigen huis werd vernederd door Shakhtar Donetsk (1-4). Die nederlaag - met dank aan twee goals van voormalig KV Mechelen-speler Marian Shved - bleek de druppel.

Ook in de Bundesliga is de Duitse club erg matig begonnen. Van de eerste vijf competitieduels wonnen Leipzig slechts één duel. Dat staat in schril contrast met met het afgelopen seizoen van Tedesco. Toen bereikten ze nog de halve finale van de Europa League. Ook werd voor het eerst in de pas jonge clubhistorie (2009 opgericht) de DFB-Pokal gewonnen. 

Algemeen directeur Oliver Mintzlaff licht op de officiele clubsite zijn beslissing toe. "Na een matige start van het seizoen met vijf punten uit vijf wedstrijden en vooral na de recentste wedstrijden ontbrak bij ons de overtuiging dat er een ommekeer zou plaatsvinden." Het is nog onduidelijk wie Tedesco opvolgt bij Leipzig, dat ook assistenten Andreas Hinkel en Max Urwantschky de laan uit heeft gestuurd.