Van Rusland over Griekenland tot Saoedi-Arabië, deze transfermarkten zijn nog open

Van Rusland over Griekenland tot Saoedi-Arabië, deze transfermarkten zijn nog open

07-09-2022 10:13 Laatste update: 22:55
3

In België kwam er dinsdag een einde aan de zomerse transferperiode. Jupiler Pro League-clubs kunnen dus geen spelers meer kopen of huren. Verkopen en verhuren mag en kan wel nog. Immers niet alle transfermarkten zijn gesloten. Met welke landen kunnen Belgische clubs nog zaken doen? VoetbalPrimeur.be praat je bij.

Wie naar Rusland, Tsjechië of Turkije wil, moet zich haasten. In die drie landen sluit de transfermarkt immers op donderdag 8 september. Mauro Icardi is zo'n speler die waarschijnlijk voor een late deal richting Turkije kiest. De Argentijn kan een ploegmaat van Dries Mertens bij Galatasaray worden.

Spelers - die hopen op een ploeg in El Savador of Marokko - krijgen tot en met vrijdag 9 september om hun voetbaldroom nog deze zomer te laten uitkomen. Om een ploeg te vinden in Chinees Taipei of Saint Vincent en de Grenadines hebben spelers respectievelijk nog één en drie dagen extra.

Er zijn nog iets grotere/'aantrekkelijke' transfermarkten open. Dan spreken we vooral over de financiële kant van het verhaal. In Australië sluit de transfermarkt op dinsdag 13 september. De Griekse transfermarkt loopt door tot en met 15 september. Dat is gelijklopend met landen zoals Haïti, Tunesië, Servië en … Qatar. De transfermarkt in Saoedi-Arabië sluit dan weer op 17 september.

Moest er nog een speler zijn die naar Zuid-Afrika of Oekraïne wil, dan kan dat tot en met donderdag 22 september. Tot slot nog het te vermelden waard is Israël. Daar kunnen deals tot en met woensdag 28 september worden afgerond.