Onbegrip bij Club Brugge na donkerrode tackle: Hij kon mijn been breken

Onbegrip bij Club Brugge na donkerrode tackle: "Hij kon mijn been breken"

03-09-2022 16:23
31

Casper Nielsen kwam vrijdag met de schrik vrij na een donkerrode tackle van Jean Marcelin. De verdediger van Cercle Brugge ging er te stevig en met een gestrekt been in op de Deen, maar kwam bijzonder goed weg met slechts een gele kaart. Nielsen begreep er niets van.

Na de zware tackle van Marcelin had zowat iedereen een rood karton verwacht. Ook Nielsen. Scheidsrechter Lawrence Visser koos echter voor een gele kaart en ook VAR Wim Smet greep onbegrijpelijk niet in

"Dit geloof je niet", reageerde Nielsen bij Het Laatste Nieuws. "Mijn scheenbeschermer is kapot. Op het moment dat ik de bal raakte, was ik bang. Als mijn been vaststaat, kon hij dat zeker gebroken hebben. Ongelooflijk dat dit geen rood is", aldus de Deen.

Diezelfde Marcelin besloot even later nog in eigen doel en hielp Club Brugge zo aan de 4-0 derbyzege. Dat tot groot jolijt van Nielsen. "Een zege in zo'n match is altijd iets speciaals, met de fans die er vol achter gingen staan. Al doen ze dat elke match, eigenlijk. Maar nu was de sfeer nog dat tikje meer fantastisch", besloot hij.