Vertonghen maakt zijn carrière af bij Anderlecht: Over twee jaar”

Vertonghen maakt zijn carrière af bij Anderlecht: "Over twee jaar”

02-09-2022 17:02
10

RSC Anderlecht heeft voor een schok gezorgd op de transfermarkt. Op vrijdag stelde de club uit Brussel officieel Jan Vertonghen voor als haar nieuwste aanwinst. De Rode Duivel sprak de fans van Anderlecht toe in de persvoorstelling. 

Vertonghen is nu officieel de nieuwe centrale verdediger van Anderlecht. Alles zou plots erg snel verlopen zijn. Vorige week werden de eerste contacten gelegd en twee dagen geleden heeft Vertonghen zijn beslissing genomen om Benfica voor Anderlecht te verlaten. “Benfica maakte duidelijk dat ik niet langer deel uitmaakte van hun plannen”, vertelt Vertonghen. 

Anderlecht is een laatste stap in zijn carrière. De Rode Duivel vertrouwt toe dat hij in principe over twee jaar, als zijn contract bij de Mauves afloopt, een punt achter zijn carrière moet zetten. "Over twee jaar, denk ik dat voetbal voor mij voorbij is. Dus dit was waarschijnlijk mijn laatste carrière keuze, een moeilijke keuze”, klinkt het bij de Rode Duivel. “Maar ik heb veel ambitie. Ze hebben me het project uitgelegd, ze willen Anderlecht terug naar de top brengen, wij hebben dezelfde ambitie.”