Mazzu na nederlaag: Ik kan niet in de hoofden van de spelers kruipen

Mazzu na nederlaag: "Ik kan niet in de hoofden van de spelers kruipen"

02-09-2022 07:45
69

Donderdag was een bewogen dag voor RSC Anderlecht: Nadat Jan Vertonghen, die op het punt staat om te tekenen bij Paars-Wit, neerstreek op Zaventem, verloren de Brusselaars thuis met 0-1 van KAA Gent. Na de wedstrijd blikte Felice Mazzu daarop terug.

“We durven niet meer, we moeten met meer lef spelen en vooral vooruit voetballen", liet Mazzu optekenen op de persconferentie na de wedstrijd. Volgens de paars-witte T1 kiest zijn ploeg te vaak voor een pas achteruit waardoor de tegenstander terug in positie kan gaan staan. "Dat zorgt ervoor dat we moeilijk tot kansen komen", zei Mazzu.

Volgens Mazzu moet er iets veranderen. "Ik kan niet in de hoofden van de spelers kruipen, maar we gaan dat op training wel proberen aan te pakken. Door veel te praten en positief te blijven", vertelde de trainer van RSCA. 

Anderlecht verloor tegen Gent haar derde wedstrijd in een week tijd. Na een 0-1-nederlaag tegen het Zwitserse Young Boys (dat het wel klopte op penalty's) en een 2-1-nederlaag in de Brusselse derby tegen Union Saint-Gilloise, zullen Mazzu en co zich willen herpakken komende zondag. Dan treedt Paars-Wit thuis aan tegen OH Leuven.