Koeman kijkt geërgerd terug op periode bij FC Barcelona: Heel respectloos

Koeman kijkt geërgerd terug op periode bij FC Barcelona: "Heel respectloos"

01-09-2022 08:00

Ronald Koeman heeft zich geërgerd aan het gedrag van Joan Laporta bij FC Barcelona. De Nederlandse trainer voelt zich respectloos behandeld door de voorzitter van de Catalanen. In gesprek met Life After Football blikt hij terug op zijn periode in Camp Nou.

"Wij wonnen in mijn eerste jaar de beker tegen Athletic Club in het Olympisch Stadion in Sevilla. Dat was een geweldige wedstrijd. Ik zag toen na afloop van de wedstrijd Laporta met zijn mensen gelijk al foto’s maken met de beker op het veld. Ik dacht toen wel: nu al zo aanwezig… Best opmerkelijk en ongepast. Het draait allemaal om politiek. Dat is helaas de realiteit", zegt Koeman, geciteerd door De Telegraaf.

Aanvankelijk was Koeman niet meteen sceptisch. "Ik kende Joan Laporta niet. Ik wist wel dat hij in zijn vorige termijn als president goed ging met de familie Cruijff." Al snel kon de voormalig en toekomstig bondscoach de twijfel echter voelen. "Er kwam een nieuwe president en dan voel je dat hij twijfelt. Dat steekt hij niet onder stoelen of banken, wat ik heel respectloos vind. Het geeft alleen maar aan dat je als trainer of speler met de ene club meer hebt dan met de andere."

Koeman erkent dat zijn liefde voor Barcelona 'enorm groot' was. "Ik heb er gespeeld, geweldige successen beleefd en genoten van de stad. Dan word je coach en dan is het een droom die in vervulling gaat. Het maakt de afloop wel des te pijnlijker, omdat het je aan het hart gaat."