Supporters verbolgen over nieuwe speelkalender: “Waarom niet om 11u beginnen?

Supporters verbolgen over nieuwe speelkalender: “Waarom niet om 11u beginnen?"

30-08-2022 10:03
9

Maandag loste de Pro League nieuwe speeldata in de eerste en tweede competitie van het land. De speeldagen tot 6 november werden zo vastgeklikt aan een datum, al ontstond daarover veel woede bij supporters. 

In de Jupiler Pro League werden speeldag 8 tot en met 16 vastgeklikt. Daarbij zit een midweekspeeldag waar er al wedstrijden om 18u30 beginnen. Praktisch onmogelijk voor uitsupporters om die verplaatsing dus te halen. 

Zo moeten supporters van KAA Gent om 18u30 in Union SG geraken, Kortrijk trekt naar Charleroi en OH Leuven naar Eupen. Supporters zouden een halve dag vrijaf moeten nemen om hun ploeg te volgen. 

De meest geviseerde ploeg bij deze kalenderwijziging is ongetwijfeld KV Oostende. Zij spelen drie keer zondagavond om 21u. Bijna onmogelijk om gevulde tribunes te krijgen op dat uur op zondag.  Daarnaast moeten zij ook in het midden van de week om 18u30 op Antwerp zien te geraken.

Toch zegt kalendermanager Nils Van Branteghem hier niets aan te kunnen doen. “In de tender van de Pro League is voorzien dat de matchen zo veel mogelijk gespreid moeten worden om een maximale visibiliteit te krijgen. Voorts moet ik rekening houden met Europese duels en de eisen van clubs en lokale overheden”, reageerde hij bij Het Nieuwsblad.