DONE DEAL: 'Anderlecht neemt Diawara voor drie miljoen en bonussen over van Roma'

DONE DEAL: 'Anderlecht neemt Diawara voor drie miljoen en bonussen over van Roma'

30-08-2022 07:00 Laatste update: 17:10
117

Anderlecht is nog niet klaar op de transfermarkt. Zo zou het volgens Het Laatste Nieuws ook nog Amadou Diawara in het vizier hebben. De middenvelder zit op een zijspoor bij AS Roma.

AS Roma betaalde liefst 21 miljoen euro om Diawara weg te halen bij Napoli. In zijn eerste seizoen was Diawara ook een basisspeler voor Roma, maar vorig seizoen speelde hij amper acht wedstrijden mee. In de laatste maanden mocht hij zelfs niet meer bij de A-ploeg trainen. 

Diawara geniet interesse van Lecce en Torino, maar ook Anderlecht wil dus een poging wagen. Zijn salaris kan wel een probleem zijn. Bij AS Roma verdient Diawara momenteel vier miljoen euro per jaar en zijn contract loopt nog tot de zomer van 2024.

Diawara speelt bij voorkeur net voor de verdediging, als nummer zes. Door de zware blessure van Adrien Trebel kan Anderlecht hoe dan ook nog versterking gebruiken op het middenveld. 

Update: In Italië klinkt het dat Anderlecht beet heeft. Volgens onder meer Nicolò Schira neemt paars-wit Diawara over van AS Roma voor drie miljoen euro. Bij een doorverkoop zou er nog 50% van de transferprijs naar de Romeinen gaan. Bij Anderlecht moet Diawara de geblesseerde Adrien Trebel vervangen. Eerder op de dag raakte bekend dat transfertraget Joshua Zirkzee naar Bologna trekt.