OFFICIEEL: Club Brugge pakt uit en haalt Yaremchuk (ex-KAA Gent) in huis

OFFICIEEL: Club Brugge pakt uit en haalt Yaremchuk (ex-KAA Gent) in huis

29-08-2022 23:00 Laatste update: 23:08
135

Club Brugge heeft uitgepakt op de transfermarkt met de komst van Roman Yaremchuk. De voormalige aanvaller van KAA Gent komt over van het Portugese Benfica.

De overgang van Yaremchuk is opvallend snel tot stand gekomen. Pas enkele dagen geleden werd zijn naam voor het eerst verbonden aan Club, waarna de medische testen volgden. Nu is er ook een definitieve overeenkomst uit de bus gekomen. De Oekraïner heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2026. Hoeveel Club Brugge precies betaalt, is (nog) niet bekend, maar het staat nu al vast dat het clubrecord verbroken wordt.

Roman Yaremchuk werd in de zomer van 2020 nog voor zo’n zeventien á twintig miljoen euro overgenomen van KAA Gent. De aanvaller moet in Portugal echter vooral genoegen nemen met een reserverol, zelfs na het vertrek van Darwin Nunez naar Liverpool.

In het verleden kwam de Oekraïner uit voor Dynamo Kiev, maar vooral bij de Buffalo’s was Yaremchuk van 2017 tot 2021 succesvol. Nu gaat hij zijn geluk beproeven bij Club Brugge dat naar verluidt een som van zo’n negentien miljoen euro op tafel legt.