Lierse toont karakter op het Kiel met zege ondanks tweevoudige achterstand

28-08-2022 21:58

Lierse SK heeft zich aan de kop van de Challenger Pro League gemeld. Het toonde haar weerbaarheid door tot twee keer toe terug te komen van het achterstand in het streekduel met K. Beerschot V.A., om uiteindelijk alsnog de drie punten te pakken: 2-3.

Beerschot en Lierse sloten de derde speeldag in de Challenger Pro League af met een onderlinge kraker. Beide ploegen wisten dat de inzet hoog lag: bij winst zou het team in kwestie (gedeeld) aan kop van de rangschikking komen. Na een studieronde geraakte de vlam in de pan op het Kiel. Thibo Baeten zette De Ratten op voorsprong, maar nog geen tien minuten later hing Leonardo Rocha de bordjes alweer in evenwicht.

In het tweede bedrijf kregen de toeschouwers plots een ware spektalpot te zien, althans rond minuut 60. In zo'n drie minuten tijd vielen er zowaar evenveel doelpunten. Dante Rigo bracht Beerschot in extase, maar opnieuw Rocha en vervolgens Serge Tabekou draaiden de rollen helemaal om. Nadien had de thuisploeg nog 25 minuten om de scheve situatie recht te zetten, maar daar slaagde het niet in.

Lierse pakte zo de drie punten mee op het Kiel en komt mee aan de leiding in de rangschikking. Op basis van het doelpuntensaldo mag Lommel SK, dat eveneens zes op negen kan voorleggen, zich wel de officiële koploper noemen. Beerschot blijft dan weer hangen op vier punten.