Amallah gidst Standard in het slot nog naar broodnodige zege tegen KV Kortrijk

28-08-2022 17:55
20

Standard weet dan toch weer wat winnen is. De Rouches leken lange tijd op weg naar een gelijkspel tegen KV Kortrijk, maar geraakten in het slot dankzij Selim Amallah toch voorbij de Kortrijkzanen. Het werd 0-1.

Bij KV Kortrijk kregen we Didier Lamkel Zé voor het eerst te zien, terwijl Ronny Deila geen beroep meer deed op Nicolas Raskin. Beide ploegen konden de punten goed gebruiken, maar slaagden er niet in om echt gevaarlijk te zijn.

Het werd een evenwichtige partij, met twee ploegen die vooral zochten naar de goede combinaties en de grote mogelijkheden. Een strafschop in minuut 35 kon dan toch voor wat beroering zorgen. Na een fout van Keita ging de bal op de stip en leek Standard een unieke kans te krijgen om op voorsprong te komen. De VAR greep echter in en we kregen geen strafschop te zien.

Wie hoopte op beterschap in de tweede helft, kwam bedrogen uit. Ook in de eerste minuten na de pauze kregen we amper goed voetbal te zien en werd het vooral een strijd op het middenveld.

Op het uur kwam die ene grote kans er dan toch en kwam Donnum oog in oog te staan met Ilic. Hij kreeg een unieke mogelijkheid om de Rouches op voorsprong te brengen, maar kreeg de bal niet voorbij doelman Ilic. De gevaarlijkste ploeg bleef Standard, dat in het slot dan toch tot scoren kwam. Amallah wist met een knap afstandsschot de bal voorbij Ilic te plaatsen en Standard te helpen aan de 0-1 winst.