'Blind vertrouwen' in De Ketelaere: Hij is een rasvoetballer

'Blind vertrouwen' in De Ketelaere: "Hij is een rasvoetballer"

27-08-2022 22:27
11

Charles De Ketelaere stond zaterdag bij AC Milan voor de eerste keer in de basis. De Rode Duivel maakte tegen Bologna indruk. Onder meer Danny Blind was lovend over onze landgenoot.

Blind won in het verleden met Ajax onder meer de Champions League. Tegenwoordig gaat de Nederlander als analist door het leven. Zaterdag gaf hij voor Ziggo Sport zijn kijk op het duel tussen AC Milan en Bologna. Blind zag een sterke De Ketelaere, die bij zijn basisdebuut tekende voor een assist. “De Ketelaere is een goede speler”, stak Blind van wal.

"Ik vind het wel interessant om hem te zien als nummer tien. Bij Club Brugge speelde hij toch meer als spits of op de zijkant. Pioli durft het toch aan om hem als een echte tien te laten spelen. Dat vertrouwen heeft hij niet beschadigd. Je ziet dat hij vals snel is. Hij oogt niet supersnel, maar hij is het wel. Hij heeft een goed positiespel en ziet zijn ploegmaats staan", ging Blind verder.

Volgens Blind moet je bij De Ketelaere je niet laten vangen door zijn jeugdig uiterlijk. "Hij is nog maar een jochie van 21 jaar. Hij heeft ook een jeugdig koppie. Hij ziet er niet uit als een bikkelaar. De Ketelaere is een rasvoetballer." 

Bij een 2-0 stand kreeg De Ketelaere een applausvervanging.