Conference League: KAA Gent krijgt Molde, Shamrock en Djurgardens voor de kiezen

26 augustus om 15:22
Laatste update: 26 augustus om 15:22

Geen Europa League voor KAA Gent, maar wel de Conference League. De Buffalo's vertegenwoordigen ons land net zoals vorig seizoen in het derde Europese toernooi. In die groepsfase speelt KAA Gent tegen Molde FK, Shamrock Rovers FC en Djurgårdens IF.

KAA Gent kwalificeerde zich afgelopen seizoen door de bekerwinst voor de Play-Offronde van de Europa League en hoopte zich te kunnen plaatsen voor de groepsfase van dat toernooi. Daarvoor moest het eerst nog voorbij Omonia Nicosia.

Dat liep echter verkeerd af, waardoor Gent zich nu moeten richten op de Conference League. Net zoals vorig seizoen zal het ook daar proberen om te kunnen overwinteren in Europa. Daarvoor moet het in de groepsfase eerst voorbij Molde FK, Shamrock Rovers FC en Djurgårdens IF.

Molde FK speelt net als vorig seizoen de Conference League. Het zal een pittige trip worden met een reis van bijna 2.000 kilometer naar het uiterste noorden van Noorwegen. Na de pittige trip naar Noorwegen is er ook plaats voor een trip naar het gezellige Dublin waar de wedstrijd tegen de Shamrock Rovers wordt gespeeld. In het stadion, waar plaats is voor 8.000 man zullen de buffalo's ongetwijfeld in de Ierse sfeer ondergedompeld worden. De grootste club is ten slotte misschien wel Djurgårdens IF uit Stockholm. Met een stadion voor 30.000 supporters spelen de buffalo's daar in het grootste stadion van de groep. Djurgårdens IF werd afgelopen seizoen derde in Zweden.

Speeldata

Net zoals in Europa League begint de Conference League op 8 september en eindigt het geweld in de groepsfase op 3 november.

Speeldag 1: september 8
Speeldag 2: september 15
Speeldag 3: oktober 6
Speeldag 4: oktober 13
Speeldag 5: oktober 27
Speeldag 6: november 3