Rode Duivels-killer Umtiti verlaat Barcelona en trekt naar Italiaanse promovendus

Rode Duivels-killer Umtiti verlaat Barcelona en trekt naar Italiaanse promovendus

25-08-2022 11:15
7

De naam van Samuel Umtiti zal bij de meeste Rode Duivels-fans geen goede herinneringen oproepen. De verdediger die met zijn kopbal België uitschakelde op het laatste WK, verlaat FC Barcelona en trekt op huurbasis naar US Lecce.

Bij Lecce wordt Umtiti ploegmaat van twee Belgen. Zo ligt Anderlecht-jeugdproduct Rob Nizet er onder contract. De 20-jarige linksachter ruilde Neerpede in voor de jeugdopleiding van Norwich City en later die van Lecce. Ook rechtsachter Mats Lemmens, die in 2020 de jeugd van KRC Genk verliet voor de van Lecce, zal dit seizoen op zoek gaan naar speelminuten in de Serie A.

Het nieuws over Umtiti maakte Barcelona bekend via haar officiële kanalen. Lecce nam geen optie tot aankoop. Umtiti ruilde in 2016 Olympique Lyon in voor Barça. In zes seizoenen in Camp Nou kwam de Fransman 133 keer in actie voor de club, maar kwam op een zijspoor terecht na knieproblemen en was overbodig in Catalonië. Ook dit seizoen werd snel duidelijk dat er bij Barça geen perspectief was voor Umtiti.