Union begint aan eerste EL-avontuur en speelt tegen Braga, Malmö en Union Berlin.

Union begint aan eerste EL-avontuur en speelt tegen Braga, Malmö en Union Berlin.

26-08-2022 13:33 Laatste update: 13:38
25

Union weet waar het aan toe is in Europa. Na de uitschakeling in de kwalificatierondes van de Champions League spelen de Brusselaars in de groepsfase van de Europa League. Daarin neemt Union het op tegen Braga, Malmö en Union Berlin.

Union begon al vroeg aan het Europese avontuur en stond in de kwalificatierondes van de Champions League tegenover Rangers FC. Na een sterk 2-0 resultaat in eigen huis werd er in Schotland toch met 3-0 verloren. Geen Champions League, wel Europa League dus voor de Brusselaars.

In de groepsfase van de Europa League werd Union uitgeloot in groep D, waarin de ploeg van Karel Geraerts het zal opnemen tegen Braga, Malmö en Union Berlin.

Speeldata
Net zoals de Champions League beginnen we ook in de Europa League al vroeg aan de eerste wedstrijden. Op 8 september staat speeldag 1 op het programma. Nog geen twee maanden later, op 3 november, is de groepsfase alweer afgelopen.

Speeldag 1: september 8
Speeldag 2: september 15
Speeldag 3: oktober 6
Speeldag 4: oktober 13
Speeldag 5: oktober 27
Speeldag 6: november 3

De thuiswedstrijden zal Union overigens niet afwerken in het eigen Dudenpark, maar wel in Leuven. De Brusselaars nemen dan even het stadion van Oud-Heverlee Leuven over, net zoals tegen Rangers FC.