Geen enkele club, behalve Club Brugge, is zo groot als Standard

"Geen enkele club, behalve Club Brugge, is zo groot als Standard"

23-08-2022 13:00
64

Nadat Standard op de openingsspeeldag in de Jupiler Pro League een veelbelovende prestatie neerzette (2-2 tegen KAA Gent), zijn de Rouches met een vier op vijftien opnieuw in hetzelfde bedje ziek als de afgelopen seizoenen. Daarvoor wijzen de Standard-fans niet naar trainer Ronny Deila, maar wel naar de nieuwe eigenaars.

Marc Fraussen, voorzitter van supportersclub Roodhemden Rekem 2000, liet zich uit over de huidige situatie bij Standard. Volgens Fraussen hadden heel wat Standard-fans zich een heel andere competitiestart ingebeeld vanwege de nieuwe eigenaars en de nieuwe trainer. "Deila is volgens mij heel erg bekwaam, maar hij moet roeien met de riemen die hij heeft. Die blijken ontoereikend om een rol van betekenis te spelen binnen de Belgische competitie", zo citeerde Sporza de Standard-fan.

Wat er volgens Fraussen nodig is voor Standard om opnieuw de goede weg in te slaag, zijn versterkingen. "We verwachten dat de eigenaars blijk geven van gezonde ambitie en dat ze werk maken van gerichte versterkingen voor deze club."

Volgens Fraussen laat de communicatie van de eigenaars (777 Partners, red.) met de fans te wensen over. Die fans zijn nog steeds talrijk volgens Fraussen. “De supporters blijven, ondanks de slechte prestaties, de ploeg hartstochtelijk aanmoedigen. Als je naar de publieke belangstelling kijkt, is geen enkele club - behalve Club Brugge - zo groot als Standard", aldus Fraussen.