Union dan toch niet naar Lotto Park voor Europese matchen: Opnieuw thuis in Leuven

Union dan toch niet naar Lotto Park voor Europese matchen: Opnieuw thuis in Leuven

23-08-2022 09:38 Laatste update: 10:05
14

Het leek er een tijdje op dat Union Saint-Gilloise haar Europa League-thuiswedstrijden in het stadion van de buren van RSC Anderlecht zou spelen. Dat zal uiteindelijk niet gebeuren, Union speelt Europees opnieuw in het King Power at den Dreef-stadion van OH Leuven, zo maakte Union bekend via haar officiële kanalen.

Deze week gaan de balletjes de trommels in: dan weten Club Brugge, Union, KAA Gent en mogelijks ook RSC Anderlecht en Antwerp wie hun tegenstanders zijn in de verschillende Europese competities. Voor Union was er nog een onbekende factor, namelijk waar het haar thuiswedstrijden zou spelen in de Europa League.

De CEO van Union Philippe Bormans liet optekenen dat hij OHL wil bedanken om het stadion ter beschikking te stellen voor Union. Ook Peter Willems, de CEO van OH Leuven liet zich uit over de beslissing. "Wij zijn blij dat we Union kunnen helpen", zo werd Willems geciteerd op het webstek van Union. "Wij zullen actief overleg plegen met onze buren en proactieve maatregelen nemen om de overlast tot een minimum te beperken", aldus Willems.

Union kent haar Europese tegenstanders dus komende vrijdag. Wat wel al zeker is, is dat de Brusselaars uit de vierde en laatste pot geloot worden.