UPDATE: Geen extra schorsing voor Challouk na 'onterechte' rode kaart

UPDATE: Geen extra schorsing voor Challouk na 'onterechte' rode kaart

22-08-2022 17:30 Laatste update: 23:05
64

Het Referee Department kwam zoals gewoonlijk vandaag naar buiten met enkele fases van het voorbije weekend. Het ging niet akkoord met de rode kaart op Jan Breydel.

Zondag kreeg Youssef Challouk van KV Kortrijk namelijk een rode kaart voor een contact met Clinton Mata die op snelheid de speelhelft van Club Brugge binnenkwam. De ref gaf rechtstreeks rood, maar werd geroepen door de VAR. Toch bleef de scheidsrechter bij zijn beslissing.

'Het Professional Refereeing Department gaat akkoord met de VAR-interventie, maar verwacht een gele kaart voor het stoppen van een beloftevolle aanval. Het contact en de fout wordt niet gezien als ernstig gemeen spel. Het is een licht contact aan lage intensiteit.'

Men verwachtte dus een correctie van de rode kaart omdat het geen zware fout was. In deze handelde de VAR wel goed, maar scheidsrechter had Boterberg boter op het hoofd.

Update: Het Bondsparket is van mening dat Challouk geen extra straf moet krijgen na zijn rode kaart tegen Club Brugge. De speler van KV Kortrijk kan aankomend weekend dus gewoon spelen tegen Standard.