RSCA Futures boeken eerste competitiezege op het veld van Lommel SK

RSCA Futures boeken eerste competitiezege op het veld van Lommel SK

21-08-2022 17:49 Laatste update: 18:09
17

RSCA Futures heeft haar eerste competitiezege beet. Het werd 0-2 op het veld van Lommel SK. 

De beginfase was voor de RSCA Futures die gretig de bal opeisten. Lommel kon evenwel dreigen vanop de counter. De eerste grote kans was voor RSCA. Duranville slingerde zich met een mooie beweging voorbij de Lommelse defensie, maar kon niet kadreren.

Op het halfuur kon Lommel eens dreigen. Verbruggen werd echter niet verrast door de combinatie tussen Roque en Caue. Rusten na een al bij al rustige eerste helft: 0-0.

Tweede helft
De tweede periode bracht vooralsnog weinig verandering. Weinig kansen. Een solide verdediging aan beide kanten hield alles onder controle. Net voor het uur was het dan toch raak voor RSCA. Stassin kon de 0-1 op het bord zetten. 

Lommel reageerde met een vrije trap: Granell trapte op de lat. De kansen vielen nu uit de lucht Chadli trapte voor Lommel in het zijnet, en De Busser hield op zijn beurt Lommel van een dubbele achterstand met een goede parade.

De Noord-Limburgers gingen wel meer en meer aandringen, al zorgde dat ook voor ruimte in hun rug. Zo hadden beide ploegen nog goede mogelijkheden op de 1-1 of 0-2. Het zou lang 0-1 blijven door uitstekende parades van de doelmannen, maar uiteindelijk kon Angulo de geruststellende 0-2 maken.

RSCA heeft haar start niet gemist met een 4 op 6. Lommel SK moet herbronnen, ze blijven achter met winst op de openingsspeeldag: 3 op 6.