Geraerts staat voor eerste Brusselse derby: “Anderlecht is gewaarschuwd”

16 augustus om 11:15
Laatste update: 16 augustus om 14:15

Op 28 augustus is het zover, dan staat de eerste Brusselse derby van het seizoen op het programma. Daar treft Union een oude bekende: Felice Mazzu. Dat is Union-kapitein Teddy Teuma en trainer Karel Geraerts niet ontgaan.

Door de Europese voorronde wedstrijden werden RSC Anderlecht - KAA Gent en AntwerpUnion Saint-Gilloise uitgesteld. Daardoor komen er volgend weekend geen Brusselse clubs in actie in 1A. De volgende wedstrijd van Anderlecht en Union is er een tegen elkaar.

“We hebben niets tegen Mazzu”, zei Teuma, “maar we zullen van hem willen winnen”, zo citeerde La Dernière Heure een lachende Teuma. Ook Karel Geraerts treft met Mazzu een oude bekende. Geraerts en Mazzu stonden afgelopen seizoen nog samen aan de zijlijn tegen Anderlecht. "Het zal niet Geraerts tegen Mazzu zijn”, zei Geraerts die aangaf veel respect te hebben voor zijn ex-collega. “Maar Anderlecht is gewaarschuwd dat Union niet zal komen als een bescheiden buur”, aldus Geraerts.

Union vangt de Brusselse derby aan met zeven op twaalf. Anderlecht, dat donderdag in Bern het Zwitserse Young Boys in de ogen kijkt, telt negen punten na vier wedstrijden.