Anderlecht komt naast Antwerp te staan na zege tegen STVV

14-08-2022 15:26
67

RSC Anderlecht is er voor de vierde keer op rij (Europese wedstrijden meegeteld) in geslaagd om de drie punten te pakken. Het kende een moeilijke tweede helft tegen STVV, maar haalde het wel met 0-3.

Na de partij tegen Paide vroeg Felice Mazzu om meer strijd van zijn jongens en wilde hij een goede mentaliteit zien tegen STVV. Hij bracht ook onder andere de jonge Mario Stroeykens op het veld, die zijn kans kreeg.

In het warme stadion van STVV was het voor beide ploegen ook niet makkelijk voetballen. Toch kregen we een leuk wedstrijdbegin, met kansen voor beide ploegen. Steeds stond de doelman ook goed te keepen en kregen we geen doelpunt te zien.

Het spel bleef op en neer gaan, met twee ploegen die nooit voor een lange tijd grip kregen op de partij. Het leek dus wachten op een flits om toch tot een doelpunt te komen. Die flits kwam er bijna van Fabio Silva, die na een vrije trap de bal op de paal kopte.

Uiteindelijk kregen we voor rust ook nog een doelpunt te zien. Na een mooie aanval waarin Amuzu en Stroeykens een voetje hadden, kwam de bal tot bij Lior Refaelov. Die wist de bal toch voorbij Daniel Schmidt te krijgen en er 0-1 van te maken. En ook Silva kreeg zijn doelpuntje nog. Hij wist op voorzet van Trebel de 0-2 in doel te koppen.

Anderlecht begon de tweede helft aan een zetel en leek de winst al beet te hebben. Misschien waren ze bij paars-wit toch iets té zeker. Leistner had de aansluitingstreffer al snel aan de voet, maar besloot op Van Crombrugge. Diezelfde Van Crombrugge moest enkele minuten later opnieuw ingrijpen na een poging van Hashioka. Een waarschuwing voor paars-wit.

De Brusselaars lieten zich naar achteren drukken en kwamen er amper nog uit. Voor STVV was het ook de kans om toch nog tot een doelpuntje te komen. De Kanaries kregen – ondanks de steun van het publiek – de bal maar niet tussen de palen.

In minuut 70 stond het nog steeds 0-2 en leek STVV niet meer sterk genoeg om Van Crombrugge echt aan het werk te zetten. Bij Anderlecht was één zeldzame counter genoeg om de wedstrijd helemaal te beslissen. Invaller Benito Raman scoorde, de 0-3 was een feit en de overwinning was binnen.