Mulder en Degryse zien Hazard weer op de bank zitten: "Een vernedering voor hem"

11 augustus om 09:06

Real Madrid won woensdagavond de Europese Supercup, maar deed dat zonder Eden Hazard. De Rode Duivel zat wel op de bank en bleef daar ook zitten. Pijnlijk, oordelen Jan Mulder en Marc Degryse.

Hij mag dan wel fit zijn, voor Hazard zat spelen er niet in. De Rode Duivel lijkt dit seizoen tweede viool te spelen achter Karim Benzema en zal dan ook weinig tot niet aan spelen toekomen. Dat doet bij Mulder en Degryse de wenkbrauwen wel wat fronsen.

"Ik vind Ancelotti een minnelijke man", begint Mulder bij VTM. "Altijd beleefd, bij Everton ging-ie zelf naar de kruidenier. Een hele fijne man. Maar tegenover Hazard gedraagt hij zich als een hork", klinkt het.

Dat Hazard als back-up van Benzema wel genoeg aan spelen zou toekomen is volgens Degryse een fabeltje. "Dat hebben ze hem wijsgemaakt. Misschien dat Hazard minuten krijgt in de kleine matchen, maar daar krijg je ook de beste Eden niet mee", aldus de analist.

De oplossing volgens beide heren? Een transfer. Al wordt dat ook niet makkelijk. "Hij moest in januari al weg geweest zijn. Nu betaalt Real 25 miljoen euro voor niks", oordeelt Degryse. "Dit is voor de voetballer Hazard toch een vernedering? Pijnlijk", besluit hij.