Van der Heyden: 'Ik voel me wel schuldig, foutjes worden op dit niveau afgestraft'

Van der Heyden: 'Ik voel me wel schuldig, foutjes worden op dit niveau afgestraft'

10-08-2022 08:31
3

Siebe Van der Heyden was dinsdagavond één van de grote pineuten bij Union. Door een domme strafschopfout gaf hij Rangers FC de mogelijkheid om het eerste doelpunt te scoren. Achteraf sloeg hij mea culpa.

Union had het moeilijk tegen Rangers, maar leek wel met een 0-0 ruststand de kleedkamers in te gaan. Daar kwam in het slot toch verandering in na een domme fout van Van der Heyden in het strafschopgebied. Hij beging hands en gaf Rangers een unieke mogelijkheid om toch te scoren.

“Ik probeerde weg te koppen, maar de bal viel ongelukkig op mijn arm. Je weet op voorhand dat foutjes op dit niveau afgestraft worden. Ik voel me wel een beetje schuldig: ik moet nu professioneel zijn, de beelden herbekijken en me niet meer op dat soort missers laten betrappen", reageerde Van der Heyden bij Het Nieuwsblad.

Op Ibrox kreeg Union 50.000 Schotten tegenover zich, maar dat speelde volgens Van der Heyden gee rol. "We waren daarop voorbereid, daar kunnen we het niet op steken. Het is spijtig dat het zo gelopen is, in de vestiaire waren we ontgoocheld", aldus Van der Heyden.

Toch wil Van der Heyden vooral het positieve onthouden na de uitschakeling tegen Rangers. "We hebben iets uit handen laten glippen, maar we mogen ook trots zijn. We hebben ons best gedaan, zijn een ervaring rijker", besloot hij.