Mazzu: Na zijn twee goals is Amuzu misschien wel 16 miljoen euro waard

Mazzu: "Na zijn twee goals is Amuzu misschien wel 16 miljoen euro waard"

08-08-2022 08:15 Laatste update: 08:21
43

Francis Amuzu wordt gelinkt aan een transfer naar OGC Nice, maar voorlopig speelt het jeugdproduct van RSC Anderlecht nog in paars en wit. Dat deed hij tegen RFC Seraing niet onopgemerkt: Amuzu trof tweemaal raak. Trainer Felice Mazzu liet zich na de wedstrijd uit over een transfer van Amuzu.

Met twee doelpunten in het openingskwartier zette Amuzu Anderlecht op weg naar een eenvoudige zege tegen hekkensluiter Seraing. Mogelijk de laatste match die de jonge Belg voor Paars-Wit speelde gezien de transfergeruchten. "Eerlijk gezegd kan ik je niet zeggen of het zijn laatste wedstrijd bij ons was", zei Mazzu voor de micro bij RTBF. Mazzu voegde er nog aan toe dat zolang Amuzu een Anderlecht-speler is die betrokken is bij de ploeg, hij zal spelen.

"Na zijn tweeklapper is hij nu misschien 16 miljoen euro waard", knipoogde Mazzu. Momenteel wordt Amuzu er een bedrag van 8 miljoen euro op Amuzu geplakt. 16 miljoen of niet, Amuzu staat nog steeds op de paars-witte loonlijst en zal zich na de 3-1-overwinning van afgelopen weekend moeten klaarstomen voor de match van donderdag. Dan speelt Anderlecht de terugwedstrijd in de voorronde van de Conference League tegen het Estse Paide. RSCA verdedigt in eigen huis een 0-2-voorsprong uit de heenwedstrijd.