“Verkoop van Lamkel Zé is een goede zaak voor Antwerp, maar ook doodjammer”

“Verkoop van Lamkel Zé is een goede zaak voor Antwerp, maar ook doodjammer”

01-08-2022 08:14
4

Didier Lamkel Zé maakt de definitieve overstap naar Omonia Nicosia. Patrick Goots sprak met Gazet van Antwerpen over de verkoop van de veelbesproken aanvaller.

Lamkel Zé had het verpest bij Antwerp en zat bij de B-kern. “Zijn verkoop is een goede zaak, omdat er geen ander alternatief meer was. Je zag zowel bij Priske als bij Van Bommel, maar ook bij het bestuur, de spelersgroep en een groot deel van de fans dat er geen toekomst meer was voor Lamkel Zé bij Antwerp. Maar als voetballiefhebber vind ik het jammer dat we hem niet meer gaan zien op Belgische voetbalvelden.”

Antwerp maakt wel verlies op het woelwater. “Dat Antwerp nu die beslissing genomen heeft, is toch een financiële aderlating. Ze hoopten er ooit meer dan 10 miljoen euro voor te krijgen en dat was hij misschien ooit zelfs waard, maar als je hem dan nu moet weg doen voor 600.000 euro, is dat toch een serieuze verliespost."

"Hij kostte Antwerp zelf al 1 miljoen euro. Tel dan nog een paar verbeterde contracten erbij de laatste jaren, zonder dat hij nog speelde, en de conclusie is duidelijk: Lamkel Zé heeft Antwerp meer gekost dan opgebracht", aldus Goots.