LIVE-discussie: Eerste basisplek Nielsen bij Club Brugge, Hendry vervangt Mechele

LIVE-discussie: Eerste basisplek Nielsen bij Club Brugge, Hendry vervangt Mechele

31-07-2022 14:50 Laatste update: 15:01
44

Na de zege tegen KRC Genk staat Club Brugge de verre verplaatsing tegen AS Eupen op het programma. Op papier een haalbare kaart voor de landskampioen, al verloren de Bruggelingen vorig seizoen nog punten tegen de Panda's. Dit zijn de spelers die aan de partij beginnen.

In de stevige topper tegen KRC Genk wist Club Brugge uiteindelijk nog de drie punten te pakken en kon het met een goed gevoel toeleven naar de partij tegen Eupen. Samen met Oud-Heverlee Leuven, Royal Antwerp FC en/of Zulte Waregem kan het ook dit weekend afsluiten als enige ploeg met het maximum van de punten.

In de partij rekent Carl Hoefkens nu wel meteen op nieuweling Casper Nielsen, die op het middenveld een belangrijke rol zal spelen. Daarnaast krijgt Jack Hendry verrassend de voorkeur op Brandon Mechele. Geen Tajon Buchanan en Antonio Nusa bij de Bruggelingen. Door een blessure zijn zij er niet bij. Ook Charles De Ketelaere zit opnieuw niet in de selectie.

Eupen heeft een minder seizoensbegin achter de rug en ging meteen met 3-1 onderuit tegen Sporting Charleroi. Het hoopt echter om net zoals vorig seizoen in de zomermaanden meteen punten te sprokkelen tegen Club Brugge. Toen werd het 2-2.