UPDATE: 'Antwerp vindt dan toch akkoord, Benson naar Burnley voor testen'

UPDATE: 'Antwerp vindt dan toch akkoord, Benson naar Burnley voor testen'

31-07-2022 10:44 Laatste update: 02-08-2022 11:43
18

Antwerp speelt zondagavond tegen Zulte Waregem, maar dat zal zonder Benson Manuel gebeuren. De aanvaller zit namelijk niet in de selectie, weet Het Laatste Nieuws.

Benson wordt al een tijdje gelinkt aan het Burnley van coach Vincent Kompany. Donderdag speelde hij nog mee in de Conference League en gaf hij zelfs de assist voor de 0-1, maar dat kan wel eens zijn laatste wapenfeit zijn voor Antwerp.

Burnley zou ongeveer vier miljoen euro op tafel leggen om Benson over te nemen. Voor Antwerp is dat nog niet voldoende, maar beide partijen komen wel dichter bij mekaar. Benson wil heel graag een overstap naar The Championship maken en wil geen risico nemen om een blessure op te lopen. 

Benson speelt al sinds 2019 bij Antwerp, maar werd vorig jaar wel enkele maanden uitgeleend aan PEC Zwolle.

Update: Manuel Benson leek afgelopen speeldag afscheid te nemen van de spionkop van Antwerp, maar voorlopig gaat de aanvaller nergens heen. Een nieuw miljoenenbod van Vincent Kompany en Burnley werd volgens Het Nieuwsblad weer afgewezen.

Update 2/8: In eerste instantie was Antwerp niet tevreden met de transfersom die Burnley voorstelde, maar blijkbaar is er nu toch een overeenkomst gevonden. Mogelijk hebben de Engelsen hun bod nog wat verder verhoogd. In ieder geval meldt Het Nieuwsblad dat Benson voor vier jaar zal tekenen in Burnley, als hij slaagt voor zijn medische proeven weliswaar. Woensdag zouden die moeten plaatsvinden.