Antwerp zwoegt zich tegen FC Drita naar volgende ronde van Conference League

Antwerp zwoegt zich tegen FC Drita naar volgende ronde van Conference League

28-07-2022 21:59
37

Het was stevig zweten voor Royal Antwerp FC, maar The Great Old heeft zich toch kunnen plaatsen voor de volgende ronde van de Conference League. In het duel tegen de Kosovaarse vicekampioen FC Drita had het genoeg aan twee doelpunten: 0-2.

Bij Drita begon men, niet verrassend en met de steun van het publiek, bijzonder hevig aan de partij. Het werd al meteen zweten voor Antwerp in het warme Kosovo. The Great Old kreeg geen ruimte tot voetballen en kreeg ook enkele zware tikken te verwerken.

Het eerste gevaar kwam er wel van The Great Old, onder andere met een afstandsschot van Radja Nainggolan, maar echt hevig aan het werk werd de doelman van Drita niet gezet. De grootste kans was uiteindelijk voor de Kosovaren. Na een vlijmscherpe counter kwam de bal tot bij Simonovski. Die stond oog in oog met doelman Jean Butez. De Fransman hield met een wonderredding de nul echter op het scorebord.

Ingraven deed het enthousiaste Drita zich niet. Het maakte het Antwerp bijzonder moeilijk en streed voor letterlijk elke bal. Voetballen werd er niet makkelijker op, kansen creëren al zeker niet. Bij de rust stond het dan ook nog steeds 0-0.

Een nieuwe helft en een nieuwe kans voor Antwerp dus om toch tot scoren te komen. Net zoals in de eerste helft eiste het ook het balbezit op en probeerde het een gaatje te vinden in de Kosovaarse muur.

Na 51 minuten voetballen was het dan toch zover. Niemand minder dan Krasniqi, de linksachter met Kosovaarse roots, kwam tot heet eerste doelpunt. Een knappe voorzet van Benson kwam tot bij de linksachter, die de bal in doel kopte: 0-1.

Voor het Kosovaarse publiek het sein om hun ploeg naar voren te schreeuwen. Drita drukte Antwerp ook naar achteren en probeerde die gelijkmaker te vinden. De beste kans was echter voor Benson, die bijna voor de 0-2 zorgde.

Michael Frey en Birger Verstraete vielen uiteindelijk in voor de bleke Vincent Janssen en Radja Nainggolan. Frey zorgde uiteindelijk nog voor enig gevaar en wist de bal meermaals in de ploeg te houden. Drita probeerde nog, maar slikte in het absolute slot nog een tegentreffer van Michel-Ange Balikwisha: 0-2.