UPDATE: ‘4 clubs hebben interesse in Kouamé (ex-Anderlecht)’

UPDATE: ‘4 clubs hebben interesse in Kouamé (ex-Anderlecht)’

01-08-2022 19:15 Laatste update: 19:06
14

Christian Kouame speelde vorig seizoen op huurbasis voor RSC Anderlecht. In Italië klinkt het nu dat paars-wit de aanvaller nog altijd niet uit het hoofd gezet. In Turkije is het nieuws dan weer dat Galatasaray zich graag wil versterken met Kouame.

Na het succesvolle verhuurperiode aan Anderlecht keerde Kouame terug naar Fiorentina. Bij de Italianen is de Ivoriaan verre zeker van een basisplaats aankomend seizoen. Bij Fiorentina ligt Kouame nog tot 2024 onder contract. La Viola staat niet weigerachtig tegenover een defintief vertrek van Kouame. Liever nu weg voor geld dan een nieuwe uitleenbeurt.

Anderlecht deed naar verluidt een poging om Kouame nog een seizoen te huren, maar een akkoord met Fiorentina werd niet bereikt. Nu klinkt het bij onder meer La Gazzetta dello Sport dat Anderlecht nog altijd aan de spits denkt. Hoe concreet Anderlecht echt nog zou zijn, is nog maar de vraag. Het haalde immers al Sebastiano Esposito (Inter) en Fabio Silva (Wolves) op huurbasis naar het Lotto Park. Met Benito Raman en Mario Stroeykens heeft het nog twee aanvallers achter de hand.

De roze krant en enkele Turkse bronnen melden ook de interesse van Galatasaray in Kouame. De Turkse topclub zou wel bereid zijn om Kouame definitief over te nemen.

Update: Naast Galatasaray zou ook Nantes al interesse getoond hebben in de Ivoriaan, zo schreef L'Équipe. Ook zouden twee Serie A-clubs geïnteresseerd zijn in Kouame. Zo meldde Nicolo Schira dat Spezia en promovendus Cremonese (waar ex-Bruggeling David Okereke onlangs tekende) hun oog hebben laten vallen op de ex-spits van Anderlecht. Kouame heeft nog een contract tot 2024 bij Fiorentina.