Strafschop-rebound zorgt voor zege Club Brugge tegen KRC Genk

24-07-2022 15:23 Laatste update: 15:43
197

Club Brugge heeft zondag met 3-2 gewonnen van KRC Genk. Blauw-zwart kreeg in de slotfase de beslissende strafschop.

De wedstrijd startte zonder veel doelgevaar en met een verkennende ronde. Vanaf de tiende minuut zagen we dan de eerste kans. Die kwam voor KRC Genk en betekende een lange reeks van doelpogingen voor de Limburgers. Ito en Dessers kregen grote kansen maar werden tekens gepareerd door Mignolet.

Genk kreeg dan het deksel op de neus. Skov Olsen krulde de bal voorbij Vandevoordt: 1-0 na 22 minuten. Op het halfuur kwam Genk dan langszij via Dessers die de bal knap devieerde. Het bleef ook gevaarlijk. Vooral Mechele had het moeilijk tegen de Genk-aanval.

Tweede helft
De tweede helft begon goed voor Genk. Het kwam meteen op voorsprong via Trésor die de bal goed binnenstapte, zijn eerste doelpunt in de Jupiler Pro League. Op het uur kwam Club Brugge opnieuw langszij. Kersverse vader Vanaken tikte de bal binnen.

Blauw-zwart kwam dan meer en meer aanzetten en vroeg meermaals een strafschop. Die kreeg het uiteindelijk in de laatste minuut van de reguliere speeltijd. Larin trapte op de paal, maar Skov Olsen kreeg de bal in zijn voeten en tikte binnen.