‘Overbodige Wijnaldum op huurbasis mogelijk verlost van situatie bij PSG’

‘Overbodige Wijnaldum op huurbasis mogelijk verlost van situatie bij PSG’

23-07-2022 14:01
2

AS Roma is dicht bij de komst van Georginio Wijnaldum, meldt GOAL. De Italianen zijn op dit moment in gesprek met Paris Saint-Germain over een huurovereenkomst van een jaar met een optie tot koop. De uiteindelijke koopsom van Wijnaldum zal tussen de tien en vijftien miljoen euro liggen.

Volgens GOAL is de verwachting dat de deal een dezer dagen rond zal komen, waardoor Wijnaldum voor een jaar op huurbasis naar AS Roma zal vertrekken. Bij de Italianen zal hij de tweede aanwinst van deze zomer worden. Eerder deze zomer trokken de Romeinen Paulo Dybala transfervrij aan. AS Roma eindigde vorig seizoen zesde in de Serie A waardoor de ploeg van José Mourinho zeker is van Europa League-voetbal. Deze zekerheid kreeg de club uit de Italiaanse hoofdstad al, nadat vorige jaargang de Conference League werd gewonnen.

Eerder deze transferperiode meldde L’Équipe al dat Wijnaldum zelf de voorkeur geeft aan een transfer naar AS Roma. De aanwezigheid van José Mourinho als trainer zou hier een rol in spelen. Wijnaldum is bij PSG overbodig geraakt, nadat hij in zijn eerste seizoen in Franse dienst weinig indruk wist te maken. De Nederlandse middenvelder kwam in 31 wedstrijden binnen de lijnen voor de kampioen van de Ligue 1 en wist daarin een keer het net te vinden. Het salaris van Wijnaldum zou ook een reden zijn voor de clubleiding om hem te laten gaan. De verdiensten van de rechtspoot zijn voor AS Roma dan ook het grootste issue in de onderhandelingen.