Sa Pinto blikt terug op vertrek bij Standard: Werd gedwongen door Venanzi

Sa Pinto blikt terug op vertrek bij Standard: "Werd gedwongen door Venanzi"

22-07-2022 08:16
2

Hij mag dan wel al enkele jaren weg zijn bij Standard, volgen doet Ricardo Sa Pinto de club nog steeds. Standard blijft een bijzonder belangrijke ploeg voor hem, zelfs na zijn pijnlijk vertrek.

"Mijn band met de club is voor eeuwig", zegt Sa Pinto in een gesprek met Sport/Voetbalmagazine. "Ik heb bij Standard voor resultaten gezorgd en toen ik vertrok heb ik de club goede deals laten maken met de verkoop van spelers als Luyindama, Djenepo, Marin en Edmilson Junior", geeft de Portugees aan.

Sa Pinto wist met Standard de tweede plaats te behalen, maar was uiteindelijk slechts één seizoen trainer van de club. Zelf wilde hij ook niet vertrekken. "De Rouches moeten verlaten was heel lastig voor mij", geeft Sa Pinto toe.

"Ik wilde niet vertrekken, maar ik werd gedwongen toen Bruno Venanzi een akkoord sloot met Michel Preud'homme. Persoonlijk had ik een goede relatie met Bruno, maar op professioneel vlak lag dat anders. Ondanks mijn resultaten kon ik niet blijven bij een club die me niet meer wilde", besluit hij.