Degryse: 'Van Bommel waande zich untouchable, het was er soms over'

Degryse: 'Van Bommel waande zich untouchable, het was er soms over'

22-07-2022 07:27
35

Royal Antwerp FC is dit seizoen bijzonder ambitieus en gaat vol voor de titel. Daarvoor rekent het op nieuwelingen Toby Alderweireld en Vincent Janssen, maar ook op nieuwe trainer Mark van Bommel. Al is Marc Degryse nog niet helemaal overtuigd.

Van Bommel is dan wel een grote naam, of hij ook de geschikte coach is om Antwerp aan de titel te helpen is nog maar de vraag. Degryse heeft nog twijfels. "Hij is voor mij eigenlijk nog het grootste vraagteken", begint Degryse bij Het Laatste Nieuws. "Van Bommel werd relatief snel doorgestuurd bij zowel PSV als Wolfsburg. Heeft hij daaruit geleerd? Kan hij zich dit keer wel staande houden in een club waar het nooit rustig is", vraagt de analist zich af.

Degryse stelt zich ook vragen bij de persoonlijkheid van Van Bommel, die hij "speciaal" noemt. "Als ik hem bij PSV soms bezig zag, dacht ik: zó zelfzeker, zó arrogant en zó mysterieus willen doen. Het was er soms over", aldus de analist, die hem meteen vergelijkt met een andere Nederlander. "Een beetje de stijl van Van Gaal, terwijl hij nog maar net komt kijken."

"Van Bommel waande zich untouchable", aldus Degryse, die nog raad heeft voor de Nederlandse trainer. "Hij hoeft zich niet als een schooljongetje te gaan gedragen, maar overdrijf gewoon niet", besluit de analist.