Club Brugge titelfavoriet, maar Vanaken duidt nog verrassende concurrent aan

Club Brugge titelfavoriet, maar Vanaken duidt nog verrassende concurrent aan

22-07-2022 06:59 Laatste update: 07:18
90

Een nieuw seizoen en een nieuwe titel voor Club Brugge? Dat is alvast het doel van Hans Vanaken. Vorig seizoen was Union nog de grote concurrent voor Blauw-Zwart, maar volgens Vanaken zullen de kaarten nu anders gaan liggen.

In een gesprek met VTM Nieuws duidt Vanaken de grootste concurrent aan van Club Brugge. En dat is verrassend niet Union of RSC Anderlecht, de nummers twee en drie van vorig seizoen. "De grootste uitdager lijkt me KAA Gent", vertelt hij.

Volgens hem is er ook een goede reden om Gent zo hoog in te schatten. "Ze haalden play-off 1 net niet. Hun kern is niet veranderd. Dat is de beste basis", geeft de middenvelder van Club Brugge aan.

Ook Antwerp zal volgens hem een stevige concurrent zijn. "Je kan onmogelijk náást de aankopen van Antwerp kijken. Met Toby Alderweireld hebben ze echt een fantastische leider, die die ploeg veel gaat bijbrengen", klinkt het nog.

Beste niveau
Volgens Vanaken is het echter duidelijk dat Blauw-Zwart dit seizoen opnieuw de te kloppen ploeg zal zijn en de topfavoriet is om de titel pakken. "Als wij ons ding doen, als wij gefocust zijn en als wij goed zijn dan blijven we ook gewoon titelkandidaat nummer één", aldus Vanaken.