'Ten Hag neemt zijn tijd en gaat met de clubleiding transfer De Jong bespreken'

'Ten Hag neemt zijn tijd en gaat met de clubleiding transfer De Jong bespreken'

17-07-2022 17:14
1

Het moet zowat dé transfersoap van de zomer zijn. De Jong en Manchester United. Hoewel Frenkie de Jong het zelf niet ziet zitten, heeft Erik ten Hag de hoop op een hereniging niet opgegeven. De Manchester United-manager heeft zijn werkgever opgedragen om tot het einde van de transferperiode te blijven jagen op De Jong, meldt The Guardian.

Beide clubs zouden al een akkoord ter waarde van 85 miljoen euro hebben bereikt, maar De Jong zelf werkt niet mee: hij en zijn verloofde Mikky voelen zich thuis in Catalonië, de controleur baalt er bovendien van dat de transfer achter zijn rug om in de steigers wordt gezet. Ten Hag wil hem echter onverminderd graag naar Old Trafford halen.

Volgens The Guardian heeft hij contact gehad met sportief directeur John Murtough en CEO Richard Arnold. De Jong staat met stip bovenaan het verlanglijstje van Ten Hag, die de club heeft opgedragen om de strijd niet te staken, ook als de deal niet rond komt voor de eerste competitiewedstrijd tegen Brighton & Hove Albion op 7 augustus.

Of die pogingen kans van slagen hebben, is nog een tweede. The Guardian ziet dat Ten Hag een risico neemt door te blijven gokken op De Jong. 'Is het volstrekte naïviteit of zien we hier een dappere manager aan het werk?', schrijft de kwaliteitskrant. 'Als De Jong zich ook eind augustus niet weg laat jagen, heeft Ten Hag iets uit te leggen.'