KRC Genk verliest, doelpuntenkermis bij KV Mechelen, KV Kortrijk wint

16-07-2022 18:03 Laatste update: 19:12
8

KRC Genk heeft de galamatch tegen AEK Athene met 0-2 verloren. Verder ging ook KV Mechelen onderuit met 3-4 tegen Wolfsburg en kon KV Kortrijk wel winnen van FC Utrecht (2-1).

KRC Genk moest al na twee minuten achtervolgen. Een vrije trap ging via Munoz voorbij Vandevoordt. Tien minuten later kreeg KRC Genk een penalty, maar die werd gemist door Cyriel Dessers. Na 33 minuten verdubbelde AEK Athene de voorsprong via Mitoglou. In de tweede helft waren er genoeg kansen, maar beide teams kwamen niet meer scoren.

Opstelling KRC Genk: Vandevoordt, McKenzie, Arteaga, Ito, Heynen ©, Dessers, Tresor, Hrosovsky, Munoz, Oyen, Cuesta.

KV Mechelen stond na 35 minuten spelen al 0-4 achter tegen Wolfsburg. Nmecha, Waldschmidt, Marmoush en Baku scoorden. Nog voor rust was het Shved die een hoekschop rechtstreeks voorbij Casteels kon krullen: 1-4. Na een uur spelen was het Hernandez die via een rebound de 2-4 maakte en Malinwa maakte via Hairemans de aansluitingstreffer: 3-4. Daar bleef het echter bij.

KV Kortrijk won tegen FC Utrecht. Net voorbij het halfuur was het Benchaib die na een knappe aanval de 1-0 kon maken voor KVK. Na rust kwam FC Utrecht op gelijke hoogte via Boussaid, maar Gueye zorgde voor de 2-1 eindstand.