'Barcelona bereikt toch akkoord met Man United, 85 miljoen euro voor De Jong'

'Barcelona bereikt toch akkoord met Man United, 85 miljoen euro voor De Jong'

14-07-2022 15:18
5

Manchester United heeft een volledig akkoord bereikt met FC Barcelona over Frenkie de Jong. Met dat nieuws pakt Fabrizio Romano donderdag uit. De transfer lijkt echter nog steeds ver weg.

Man United en Barça zijn het volgens Romano eens geworden over een totaalpakket van 85 miljoen euro: 75 miljoen gegarandeerd en 10 miljoen aan variabelen. Nu de clubs er volledig uit zijn, ligt de bal weer bij De Jong. Het is inmiddels een publiek geheim dat de 25-jarige middenvelder niet van plan is om deze zomer over te stappen.

Dat De Jong niet toehapt, is al de hele zomer een probleem voor Manchester United en Barcelona. Coach Erik ten Hag wil de ex-speler van Ajax dolgraag naar Old Trafford halen, terwijl Barça al veel middenvelders heeft en de miljoenen goed kan gebruiken om de financiële problemen te bestrijden.

De Jong (25) voelt zich helemaal op zijn plek in Barcelona. Zijn droomclub verlaten voor een onzekerder avontuur bij Manchester United, dat bovendien geen Champions League speelt, zou hem minder aanspreken.