'Umtiti gaat Muriqi achterna en keert terug naar Barcelona'

'Umtiti gaat Muriqi achterna en keert terug naar Barcelona'

12-07-2022 21:29
2

Samuel Umtiti blijft voorlopig op de loonlijst van FC Barcelona staan.  De 28-jarige verdediger was hard op weg naar Stade Rennes - de ploeg waar Jérémy Doku speelt -, maar die transfer is afgeketst.

Beide clubs spraken over een huurtransfer en Umtiti was al afgereisd naar Bretagne, om zijn medische keuring te doorlopen. Volgens het Catalaanse medium TV3 is de centrale verdediger echter niet door die keuring heen gekomen. De nummer vier van het vorige Ligue 1-seizoen heeft daarop besloten om de stekker uit de transfer te trekken. Een paar dagen geleden gebeurde iets gelijkaardig met Vedat Muriqi. De aanvaller geraakte bij Club Brugge niet door de keuring en vloog terug naar Lazio. Iets waar de Romeinen niet mee konden lachen.

Umtiti kwam in 2016 over van Olympique Lyon en is in de loop der jaren steeds minder vaak in actie gekomen, mede door hardnekkig blessureleed. Afgelopen seizoen speelde de 31-voudig Frans international welgeteld één wedstrijd. In januari verlengde hij zijn contract tot 2026, maar Barça deed dat om zijn salaris over meerdere jaren uit te smeren, waardoor winteraankoop Ferran Torres ingeschreven kon worden. De club kan het zich niet permitteren om zijn contract nu te ontbinden, maar kan dat volgens een speciale clausule alsnog doen in de zomer van 2023.