OFFICIEEL: Özil verlaat Fenerbahçe en vertrekt naar rivaal Basaksehir

OFFICIEEL: Özil verlaat Fenerbahçe en vertrekt naar rivaal Basaksehir

11-07-2022 18:13 Laatste update: 14-07-2022 21:14
4

Mesut Özil lijkt klaar te zijn bij Fenerbahçe. De directie van de Turkse topclub kan niet door één deur met de Duitser en zal het contract van voormalig topvoetballer verscheuren. 

Dat weet Voetbal International te melden. Özil speelde jarenlang de sterren van de hemel bij Real Madrid en Arsenal, maar vertrok in 2021 naar Turkije om daar zijn carrière te vervolgen. Aanvankelijk leek de aanvallende middenvelder op zijn plek te zitten met Fenerbahçe, maar na een woordenwisseling met trainer Ismail Kartal uit de selectie gezet in maart van dit jaar. 

Fenerbahçe heeft inmiddels een nieuwe trainer, Jorge Jesus, maar de Portugees zei de wensen van de directie te volgen en Özil uit het elftal te houden. De kans dat de Duitse middenvelder in Turkije blijft voetballen, is wel aanwezig. Het gerucht gaat dat Istanbul Basaksehir de controleur wil overnemen. Eerder meldden bronnen al dat Özil op interesse kon rekenen vanuit de Verenigde Staten. 

Update: Het is officieel: Mesut Özil is per direct geen speler meer van Fenerbahçe. De middenvelder heeft in Istanbul Basaksehir meteen een nieuwe club gevonden. Özil tekent voor één jaar met een optie voor nog een jaar.